CONTRA LES RETALLADES, CONTRA EL CAPITALISME: ORGANITZEM EL PODER POPULAR!

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Des de l’inici de la crisis, un dels objectius primordials de les retallades, ha estat l’educació pública. Constantment s’han anat produint a tots els centres i universitats augments de les taxes (tant universitàries com de Formació Professional) i retallades de tot tipus: en materials, en equipaments, en beques diverses i en professorat; el que suposa un doble drama, un treballador que es queda sense feina i alhora uns alumnes que es queden sense professor. L’objectiu elitista alhora d’accedir a l’educació junt amb l’aprofundiment de la crisis, ha provocat que sigui molt freqüent veure com centenars de joves no poden pagar els seus estudis i son obligats a abocar-se gairebé sense preparació a un mercat laboral on l’atur juvenil supera el 50%. Alhora, les possibilitats de trobar feina estable son molt remotes, pel que independitzar-se dels pares o formar una família son fites pràcticament impossibles. Des de la Federació de Joves Comunistes de Catalunya donem suport a la vaga d’estudiants dels dies 23 i 24 d’octubre, i fem una crida a tots els estudiants perquè acudeixin a les manifestacions, alhora que aprofitin la vaga per organitzar-se en assemblees que es coordinin entre elles formant un sol puny, creant l’embrió d’un nou moviment estudiantil.

El capitalisme, porta anys conscienciant a la població a través dels mitjans de comunicació de que el capitalisme es bo, que no cal lluitar ni organitzar-se, que només votant ja s’aconseguiran les millores necessàries. Així, poc a poc, s’han anat destruint les poderoses organitzacions obreres que dècades enrere feien tremolar a la classe burgesa i s’ha anat aplanant el camí per eliminar totes les conquestes socials que la classe treballadora va aconseguir amb tant esforç, valentia i suor. Ara, poc a poc, comencen a sorgir iniciatives que busquen aturar les retallades, però apareixen de forma desorganitzada i sense tenir molt clar com assolir els seus objectius. Des de la Federació de Joves Comunistes de Catalunya instem a tots els estudiants i treballadors a organitzar-se en assemblees, que són els veritables òrgans de poder popular i que fan efectiva la democràcia obrera. Un cop creada l’assemblea, aquesta no es pot limitar a lluitar en la seva parcel·la, té que buscar estendre la lluita a les facultats i instituts del voltant, als centres de treball del voltant, al mateix barri on estiguin situats els seus membres i als dels voltants, per tal d’anar teixint un Front Únic del Poble, una xarxa de lluita constant on la classe treballadora actuï de forma unida (ja siguin estudiants, assalariats, autònoms, aturats o jubilats), perquè la unió i la solidaritat son les armes més poderoses que tenim contra els nostres enemics de classe.

Des de la Federació de Joves Comunistes de Catalunya tenim molt clar que la solució als nostres greus problemes, no la té ni un simple canvi de govern ni l’adveniment d’un estat propi que mantingui les actuals relacions de producció. Sota un règim capitalista, en crisis o sense ella, no és cap partit ni cap model de finançament en particular el que ens ofega com a fills de la classe treballadora. Són les pròpies lleis universals i contradiccions de la dictadura burgesa les que ens ofeguen. Són els governs de la patronal els que ens exploten i empobreixen, doncs mentre existeixi el capitalisme, la classe dominant sempre buscarà augmentar els seus beneficis a costa de reduir sous, acomiadar treballadors intensificant el treball de la resta pel mateix o menor sou, eliminar prestacions socials i retallar en educació i sanitat. Aquesta és l’essència del capitalisme nascuda de la propietat privada dels mitjans de producció i el treball assalariat, de la concentració dels capitals en cada vegada menys mans. Una essència explotadora ja sigui en una Catalunya independent o en un Estat espanyol com el d’avui, ja sigui sota un govern del PP, del PSOE, de CIU o d´ERC. Al cap i a la fi, la casta política no és res més que una comissió administrativa dels negocis de la burgesia, i sense cap mena de dubte, estan al seu servei. Per tot això, la Federació de Joves Comunistes de Catalunya té molt clar que l’única veritable solució al drama de la classe treballadora i dels seus fills que volen accedir a una formació digne, es aniquilar el problema des de l’arrel mateixa, liquidant les relacions de producció capitalista i instaurant un govern dels treballadors i pels treballadors, es a dir, un Estat proletari i socialista: aquesta és l’única alternativa viable que pot garantir el nostre benestar. Però perquè puguem arribar al socialisme i no a les condicions laborals i socials cada cop més properes al segle XIX que ens imposa el capitalisme en la seva etapa putrefacta, és necessari que tots ens organitzem per crear i eixamplar les Assembles d’Estudiants a les facultats i instituts, unint-les a les Assemblees de Comitès i Delegats dels Treballadors als centres de treball i a les Assemblees de Veïns als barris, forjant un nou poder popular entorn al Front Únic del Poble. Aquesta és l’única manera de formar un moviment popular fort, unit i combatiu, que dirigit per la classe obrera posi els pilars mestres per arribar al socialisme, un sistema sense explotació i on tot el que produeixi la classe treballadora, serà per la classe treballadora. Un sistema socialista que es l’única garantia per establir una educació totalment pública, universal i gratuïta

Per una vaga combativa, una assemblea en cada centre!

 

Organitzem el Front Únic del Poble, construïm socialisme! 

 

Federa’t i lluita!

 

FEDERACIÓ DE JOVES COMUNISTES DE CATALUNYA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Federación de Jóvenes Comunistas de España